Esther Maas – Essy’s Schoonheid

Essy’s Schoonheid

Essy’s Schoonheid is de schoonheidssalon in Steensel onder leiding van Esther Maas. Haar salonruimte is ingericht met de thema’s natuur, dieren en landschappelijke rust.
Voor haar is dat de ideale omgeving om de vele moderne behandelingen zelf uit te voeren. Ze heeft haar eigen visie en theorieën over schoonheid en behandelingen ontwikkeld. Uitgangspunt is acceptatie van het eigen lichaam en de kracht van het lichaam om zichzelf gezond te houden. “Je bent mooi als je gelukkig bent met jezelf, ook als deze niet perfect is. Schoonheidsverzorging doe je niet voor een ander, maar voor jezelf. Het is ook even een lekker momentje voor jezelf en dat is minstens zo belangrijk.”

De Salon

Schoonheidssalon Essy’s Schoonheid in Steensel is een moderne salon waar de persoonlijke aandacht bij de behandelingen centraal staat. De behandelingen die Esther Maas in haar salon biedt, heeft ze allemaal zelf uitgetest en onderzocht, om er zeker van te zijn dat ze werken en veilig zijn.

Essy’s Schoonheid staat voor Esther die altijd Essy wordt genoemd. De salon bevindt zich op Lange Reen in Steensel, in een heel gewone woonwijk. Voor de salon heeft ze naast haar woning een bijgebouw neer laten zetten. Vanaf de privéparkeerplaats voor de salon is er uitzicht over landerijen met dieren. Die sfeer heeft Esther in haar salon weten te vatten door het interieur met landelijke elementen in te richten. Bezoekers worden door Esther zelf welkom geheten met koffie of thee.

Naast de landelijke inrichting met hout en touw en veel bloemen valt direct op dat de salon maar één behandelstoel heeft. Esther is namelijk een solist en heeft bewust geen medewerkers. “Klanten komen voor mij en hebben vertrouwen in mijn manier van werken.”

Esther Maas

Begonnen met mobiele salon voor tanden bleken
Esther Maas behaalde al op jonge leeftijd haar diploma als schoonheidsspecialiste, maar koos ervoor om eerst zeventien jaar in de horeca te gaan werken. Ondernemend en energievol als ze is, besloot ze tien jaar geleden om haar eigen mobiele salon voor tanden bleken te beginnen. Het tanden bleken is nog steeds een van haar belangrijkste behandelingen. “Maar ik doe dat wel met middelen die de tanden en de slijmvliezen van de mond niet aantasten. Bleken met waterstofperoxyde doe ik niet. Ik gebruik de natuurlijke middelen van het merk Oolaboo.”

Salon en opleidingscentrum
Ze raakte er steeds meer van overtuigd dat ze meer schoonheidsbehandelingen wilde aanbieden en besloot in 2017 naast haar huis een salon te laten bouwen. Ze had toen al op basis van eigen ervaringen en onderzoek haar eigen theorieën over schoonheidsverzorging. Bovendien zag ze jonge schoonheidsspecialisten van de opleiding komen die de ambitie hadden om een eigen salon op te zetten. “Maar het vak leer je pas echt in de praktijk, bij ervaren specialistes en salons.

Daarom help ik meisjes met het opzetten van een salon. Ik heb mijn kennis al in opleidingsboeken opgeschreven en heb cursussen ontwikkeld. Ik ben dus in feite ook een opleidingscentrum. De cursisten komen uit heel Nederland, maar ik heb ook al iemand geholpen met een salon in Zuid-Afrika, Bulgarije, Zuid-Amerika en Marokko.”

Contact

Essy’s Schoonheid| Lange Reen 2 | 5524 AJ Steensel | Telefoon: 06 – 10677426
info@essys.nu  | www.essys.nu